SPMCKulitKusam

4 PUNCA YANG MUNGKIN ANDA SELALU BUAT HINGGA KULIT MUKA JADI KUSAM. TAK SANGKA BETUL!

Tak de sape pun yang nak kulit jadi kusam, betul kan awaa? Semua orang nak kulit berseri dan licin gebu persis model dalam magazine. Tau tak awaa, KULIT KUSAM adalah PERMULAAN tanda PENUAAN? Oh tidak!

“SAYA TAK NAK KULIT KUSAM! TOLONGGG!”

Kulit kusam terjadi disebabkan beberapa #AGEFACTOR. Adakalanya ia disebabkan oleh gaya hidup yang kurang sihat hingga menyebabkan kulit menjadi rosak teruk. Selain itu, kulit kusam juga terjadi akibat anda mempunyai kulit jenis kering.

Terdapat 5 sebab utama kulit anda mudah rosak hingga menyebabkan ianya kusam.

1. DEHIDRASI.
2. TERDEDAH LAMA DI BAWAH CAHAYA MATAHARI.
3. SELALU “BER-MAKE UP”. (Haaa mengaku cepat sape suka mekap, sekarang semua zaman mekap iyer idokk?)
4. TIDUR LEWAT DAN TAK CUKUP TIDUR.

CARA MUDAH UNTUK BUATKAN KULIT MUKA LEBIH BERSERI TANPA KULIT KUSAM.

Kulit yang sihat juga bergantung kepada pemakanan dan diet kita seharian.

Salah satu nutrien yang penting untuk kulit adalah Kolagen dan Vitamin C. Kolagen dan Vitamin C membantu dalam meningkatkan keanjalan kulit dan mencegah tanda tanda penuaan kulit.

Dengan mengambil apa sahaja makanan yang mengandungi kandungan Kolagen dan juga Vitamin C, ia mampu meningkatkan kolagen pada kulit, mencerahkan kulit, mengurangkan tompok penuaan seperti jeragat serta pigmentasi dan meningkatkan keupayaan kulit dalam serangan radikal bebas.

Awaa nak cara paling MUDAH merawat kulit kusam? Cuma amalkan 1 scoop sehari sebelum tidur, esok pagi bangun kulit awaa jadi selembut dan sehalus kulit baby, yeay! Kalau amalkan 2 scoop lagi berseri-seri bagaikan pwincess. Ouch!

“Dengan SPMC, kulit lebih puteh lebihh cantek!”

Kulit Kusam?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *