Sophie Pure Marine Collagen

U olss! Nak tau RAHSIA kulit cantik tanpa kosmetik?

Zaman sekarang ni, ramai wanita yang selalu menganggap bahawa “cantik” itu apabila bersolek. Kenapa perlu berselindung di sebalik mekap yang tebal dan mahal jika anda boleh cantik secara semulajadi?

Tidak semestinya untuk menjadi cantik anda perlu berbelanja sehingga melebihi gaji apatah lagi berhabis ribuan ringgit untuk buat rawatan yang mahal.

Nahh, malam ni saya nak SHARE 5 tips cantik semulajadi tanpa sebarang mekap:

1. Air Putih
Air memiliki kandungan penting untuk membersihkan kulit, usus dan organ tubuh lainnya secara semulajadi. Selain itu, air juga bermanfaat untuk membuang semua jenis racun yang masuk ke dalam tubuh anda. Dengan minum air putih secara teratur (minimal 8 gelas/hari), tubuh anda akan terhidrasi dengan baik, kulit terlihat cerah dan menawan.

2. Cukup Tidur
Jika anda berharap memiliki kulit cantik serta bebas kedut, tidur selama 7-8 jam semalam. Tidur yang cukup amat penting untuk meredakan stress serta memulihkan tenaga setelah bekerja sepanjang hari. Dengan cukup tidur, produksi kolagen yang berfungsi untuk kesihatan kulit juga akan menjadi normal.

3. Mencuci Wajah
Hindari untuk memakai sabun yang keras saat mencuci wajah. Selain itu, jangan terlalu kerap mencuci wajah dengan sabun kerana ia akan menghilangkan kelembapan kulit (maksimum 2 kali sehari).

4. Biarkan kulit anda bernafas
Memakai makeup tebal secara terus menerus akan membuatkan kulit anda sukar bernafas. Pemakaian mekap berterusan akan membuatkan kulit anda akan mengalami masalah seperti jerawat dan penuaan.

5. Detoks dari dalam
Minum jus lemon yang telah dicampur dengan air hangat dan sedikit madu di pagi hari mampu bertindak sebagai detoks yang sangat baik untuk tubuh dan kulit.

Nak CARA yang lebih mudah untuk memiliki kulit yang sihat, putih dan berseri? Amalkan 1 scoop powder Sophie Pure Marine Collagen sebelum tidur.

Mudah jer kan nak cantik? Selamat mencuba!

#spmc #sophiepuremarinecollagen #kolagensli #kolagentanpawarna #kolagentanpaperisa #kolagentapagula

Tips Kulit Cantik Tanpa Kosmetik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *